Behandelingen

Soorten Behandelingen

Knippen

Bij deze behandeling wordt de vacht helemaal netjes in model geknipt. Het model wordt afgestemd op het hondenras en op uw wensen. Hondenrassen die geknipt worden zijn onder anderen: Poedels, Maltezers, Shi-tzu’s, Lhasa-apso’s, Yorkshire terriërs, Tibetaanse terriërs, Soft Coated Wheaten terriers, etc.

Effileren

Effileren is het uitdunnen of inkorten van de vacht met behulp van een effileerschaar. De lengte kunt u zelf bepalen. Vaak knippen we een leuke puppyknip op een lengte van ongeveer 2cm. Maar dit kan ook langer mits de vacht goed onderhouden is. Bijv. bij : boomers of een maltezer. effileren is een techniek die een erg mooi en natuurlijk effect geeft. Dit wordt ook vaak gedaan bij honden die gedeeltelijk geknipt worden, zoals onder andere: Spaniëls, Golden retrievers, Flat coated retrievers, langharige jachthonden etc.

Plukken

Plukken is het verwijderen van loszittende dekharen bij honden met een ruwharige vacht. Uw hond dient in dat geval goed “trimrijp” te zijn om de huid (en uw hond) zo min mogelijk te irriteren. Het haar wordt plukje voor plukje – op sommige plaatsen haar voor haar – in de groeirichting verwijderd. Doordat het plukken op een vakkundige manier gebeurt, merkt uw hond daar vrijwel niets van. Na 6 tot 8 weken kan het bij sommige hondenrassen noodzakelijk zijn om de hond na te plukken. Dit om later gerijpte haren te verwijderen, waarmee een beter eindresultaat bereikt wordt en de vacht gelijkmatig aangroeit. Bij bovenstaande techniek wordt in één keer de gehele harde bovenvacht weggeplukt. De zachte ondervacht blijft staan. 

Honden die geplukt kunnen worden zijn: alle ruwharige honden zoals onder andere ruwharige Teckels, Schnauzers, de meeste Terriërs, Griffons, etc.

Ontwollen

Met deze behandeling help ik de hond als het ware de ruiperiode door. Dit gebeurt meestal 2 keer per jaar. De onderwol van de vacht raakt los en de hond verliest zo de wol. Met de was- en blaasmethode wordt er voor gezorgd dat de hond hier sneller door heen komt ; de wol vliegt eruit.

Ook met speciale borstels kan ik helpen zorgen deze oude vacht te verwijderen. Voor de hond een genot, want de loszittende vacht zorgt vaak voor veel jeuk en kan vervelende klitten veroorzaken. Daarna wordt de vacht nog mooi bijgewerkt, de pootjes worden netjes gemaakt en als het baasje het graag wil kan de vacht ook nog worden ingekort. Honden die ontwold kunnen worden zijn onder andere: Berner Sennen, Sint Bernhards, New foundlanders, Herders, Labradors, husky, keeshonden maar ook alle kortharige rassen zoals Jack-Russels, Boxers en Bulldogs kunnen worden ontdaan van hun losse ruiharen.

Scheren

Ook het scheren van het dier is mogelijk. Dit is vooral erg prettig in de zomer als het warm is (als het geschikt is voor de vacht) of als het niet anders kan, wordt deze behandeling gedaan. Dat wil zeggen: dieren waarbij de vacht zo erg in de klit zit (vilt) dat ik dit niet uitgekamd kan krijgen zonder uw dier pijn te doen) Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook in scheermodelletjes heb je veel keuze.

Kammen

Voor alleen een kambeurt kunt u natuurlijk ook een afspraak maken! Bij deze behandeling maak ik de vacht volledig klitvrij en geef ik vrijblijvend advies om deze goed te kunnen onderhouden!

Puppy wen-momentje (gratis)

Een pup leert het meest in zijn eerste levensjaar, en slaat in deze periode de meeste ervaringen op. Erg veel hondjes vinden het spannend om getrimd te worden. Met een puppy wen-momentje laat ik de pup kennismaken met het getrimd worden. De pup wordt in bad gezet, de sproeier gaat voorzichtig aan en vanuit bad op de tafel. Even kijken hoe de pup reageert op de föhn, schaar en het nagelschaartje. Natuurlijk wordt de pup beloond voor goed gedrag!